Thursday, May 26, 2011

Prep- Curtis Sittenfeld

"In timp ce urcam scarile, as fi putut sa-l ating in trecere. Dar erau asa de multe trucuri pe care nu le stiam la vremea aia, asa de multe gesturi despre care as fi crezut ca sunt un fel de capcane care reprezinta promisiuni."

"Sunt oameni pe care ii tratam rau si asa invatam, mai tarziu, cum sa-i tratam bine pe altii. Poate ca asta suna ca din gura unui mercenar, dar ma simt recunoscatoare pentru aceste relatii de incercare si mi-ar placea sa cred ca pana la urma totul se echilibreaza- sigur, fara sa-mi dau seama, si eu le-am servit altora ca practica."

"Cumva, era OK sa te porti fals cu oricine, atata timp cat aveai pe cineva cu care sa poti fi tu insuti."

"Intotdeauna crezusem ca circumstantele extraordinare te protejeaza de pericolele obisnuite si, desi recunosc lipsa de logica a unei asemenea credinte, nici pana acum nu mi s-a dovedit ca n-aveam dreptate."

Wednesday, May 11, 2011

Amantul doamnei Chatterley- D.H. Lawrence

"Sa fi fost posibil sa ramai mereu in tumultul vietii fara sa decazi in vechea uscaciune? E posibil ca viata sa curga intruna ca un rau printre stanci si papurisuri si pe sub poduri si sa nu sece nicicand? Era incredintata ca si in trecut oamenii cunoscusera suferinta si durerea si spaima, dar nu fusesera secati pe dinauntru si mecanic activi pe dinafara."

"Daca oamenii ar fi crezut in nemurirea trupului, n-ar fi facut niciodata razboiul, niciun fel de razboi."

"Asa gandim noi, indragim formulele mai mult ca orice, pentru ca sunt compatibile cu propriul nostru egoism care a inventat formulele, cum a inventat si toate celelalte. [...] O revolutie adevarata se situeaza dincolo de orice formula."